Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabsplit, hemgjord lövtunn

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jag gillar kebabköttet man får på pizzerior, välgrillat och tunnt, riktigt tunnt. Hemma funkar inte färdig kebabsplit för det är tjocka skivor, djupfryst och det blir lätt lite bränt. kryddningen är inte i min smak. Lösnining: så här gör man lövtunna kebabflarn av nötfärs..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kryddorna med 1.5 dl vatten och rör ihop detta i färsen. Färsen skall slutligen bli ganska lös, använd de extra 0.5 dl vatten till att justera konsistensen.
  2. Låt vila i kylen ett par timmar så att smakerna sätter sig..
  3. Riv ett bakplåtspapper mitt itu, klicka på en bit färs på bakplåtspapperet, storlek ungefär som en mindre pannbiff. Lägg andra halvan av bakplåtspapperet över och ta en brödkavel och kavla ut färsen mellan papperna.
  4. Lyft av papperet som är överst och vänd ned den utkavlade färsen i mellanvarm panna med "botten" av bakplåtspapper kvar, köttsidan ned i pannan. Köttet kommer omedelbart att dra ihop sig, så fort bakplåtspapperet släpper från köttet så drar du ifrån det försiktigt. Det inom sekunder...
  5. Kryddningen är personlig, poängen med detta recept är tillagningen. Jag använder kebabkrydda från Borogeby Kryddgård, du kan använda vad du vill till din "kebabsplit".

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Surreal 12 december 2009

    Hm, kommenterade föut men det verkade inte fastna :S Hursom, jag brukar också göra kebab på detta vis fast jag kryddar med spiskummin, kanel, koriander, salt och limejuice.. ca 1tsk av varje till 4-500g. Jag brukar inte vara så noga måtten utan höfta rätt bra. Gjorde detta idag och då använde jag ca 1 rågad matsked av varje krydda till 1,7kg nötfärs. Slängde även i vitlökspulver denna gång efter att ha snubblat över ditt recept :) Sås brukar jag göra av a-fil, ajvar och chilisås smaksatt av vitlök. :)

  • Emmmelie 17 februari 2010

    Hej=) Brukar göra ungefär lika förutom att jag blandar i en påse taco krydda direkt i köttfärsen utan vätska sen kavla ut ut den mellan två papper sen in i ugnen 200grader i ca 8 min, lätt då man inte behöver hålla på att krångla med att steka=)

  • skogselvan 30 maj 2010

    Detta var väldigt omtyckt av hela familjen- och jag kommer göra om det för det var så gott. Kommer aldrig köpa färdig kebab hädanefter.....

  • Bumbis 8 april 2011

    Gör detta för 3:e gången idag. Jättegott och enkelt. Trodde det skulle vara "meckigt" med papper och kavel men inte då. Jag använder färsk vitlök istället för pulver.

  • zopp 25 november 2011

    Finns ju massor av olika kebabkryddor med varierande smak, vilket märke köper du?/ Pia

  • maxxess 1 december 2011

    Det var ett tag sedan sist, men jag körde ganska ofta med kebabkryddan från http://borgebykryddgard.jetshop.se/ och så lite "vanliga" kryddor upptill.

  • Cassiopeya 16 oktober 2013

    Har tidigare testat att göra egen kebab i ugn, men nu testade jag din variant. Funkade bra, men tar lång tid när man gör på ca 1 kg färs som jag gör. Skulle iofs kunna steka upp färsen i förväg och bara ge den en sista värmning i stekpannan när man ska äta den. Kryddade med vad som fanns hemma den här gången men nästa gång ska jag använda "riktig" kebabkrydda.

  • Nojjan69 2 maj 2014

    Detta uppskattades både av sonen och mig. Smakar bättre än Kebaberians !! Eller som vi brukar säga om nåt gott/bra: Kanon, kalas, kebab !!! :) Kommer göra det här många fredagar/lördagar framöver ! Tack för ett bra recept.

  • Siv 23 december 2023

    Har alltid några färdiga, okryddade lövtunna "skivor" av denna färs i frysen. De tinar jättesnabbt i varm stekpanna. Kryddas under stekningen.

  • Siv 23 december 2023

    Har alltid några färdiga, okryddade lövtunna "skivor" av denna färs i frysen. De tinar jättesnabbt i varm stekpanna. Kryddas under stekningen.

  • Siv 23 december 2023

    Har alltid några färdiga, okryddade lövtunna "skivor" av denna färs i frysen. De tinar jättesnabbt i varm stekpanna. Kryddas under stekningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.