Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Keftedes me saltsa– Grekiska Köttbullar med sås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En otroligt god grekisk rätt med massor med smaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttbullarna
  2. Skala och hacka löken och kryddorna Ta bort kanterna från brödskivorna och smula ner resten. Ha i ägget med löken och kryddorna. Lägg alltihop i en skål och knåda. Låt den vara i kylskap i ca 30 min. Forma i bollar och stek köttbullarna. Se till att strö vetemjöl runt varje köttbulle innan du steker köttbullarna i stekpannan. Tomatsåsen
  3. Hacka tomaterna och kryddorna Använd oljan som blir kvar i stekpannan efter man stekt köttbullarna. Sila oljan och häll den i en kastrull. Lägg kryddorna och de hackade tomaterna, låt det koka upp. Häll i vinet. Låt vinet avdunsta i ca 3-4 min och lägg köttbullarna, låt de ligg och sjuda i såsen 5-10 min. Servera ris, bulgur och en frisk sallad till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.