Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kejsarbröd från Wien (Kaisersemmeln)

(1 kommentar)  
Skriv ut

22 st goda frukostfrallor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet och häll i degvätskan. Värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Tillsätt salt, socker och ca 13 dl mjöl. Mät mjölet genom att hälla det direkt från påsen i ett litermått. Arbeta degen kraftigt.
  3. Strö mjöl över degen och täck bunken med en duk. Låt jäsa på varm plats i 40 min.
  4. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  5. Baka ut degen till släta runda bullar. Kavla varje bulle stor som en handflata. Vik kanterna över pekfingret mot mitten fem-sex gånger. Tryck lätt på vikkanten så flikarna håller ihop.
  6. Lägg bröden upp och ner på en mjölad handduk. Låt jäsa under duk omkring 30 minuter. Vänd de färdigjästa bröden och lägg på smord plåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 12 min. Låt svalna på galler.
  8. Täck inte över de nygräddade bröden, då försvinner frasigheten.
  9. OBS! Den som inte tycker om salt bröd bör minska på saltmängden.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kelkeo 22 juni 2010

    Hej! Tack för det fina receptet. Jag har aldrig gjort bröd helt själv förut, och det gick jättebra. Nöjd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.