Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kentucky friterad kyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Riktigt god friterad kyckling, uppskattad av vänner och familj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Häll på filmjölk. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock.
  2. Blanda alla ingredienser som tillhör mjölblandningen.
  3. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader.
  4. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min.
  5. Tips. lägg ner en bit vitt bröd i oljan. Se till att den inte blir bränd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • AnnaDiana 5 juni 2010

    Riktigt gott! Testade detta recept här om dagen. Kanske lättare om man använder sig av en fritös? Denna kyckling passar verkligen alla i smaken, jag som gillar lite starkare mat slängde i lite pirripirri också :-) Detta ska användas ofta.

  • evaobergelg 15 april 2012

    Tyckte det gick lika bra utan fritös. Jättegott tyckte liten som stor i familjen. Absolut ett "göra igen" - recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.