Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kerstinkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En klassiker som alltid försvarar sin plats bland kaffekakor. Inget bakpulver eller annat jäsmedel i smeten gör att kakan blir ganska kompakt. Generöst med grovskuren mandel över ytan ger kakan dess speciella karaktär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna lite. Vispa upp äggen, tillsätt sockret och vispa smeten lätt pösig. Rör ner det smälta matfettet och sist mjölet - vispa inte men blanda väl.
  2. Smörj en 1½-liters form med matfett och bröa den med skorpmjöl. Häll smeten i formen, strö över den strimlade mandeln. Grädda kakan i 175 grader, 40-50 minuter.
  3. Låt kakan svalna ca 5 minuter i formen. Stjälp upp den och vänd den så att mandelytan kommer uppåt.
  4. Skär kakan som en tårta vid serveringen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.