- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ännu ett recept från mitt jobb.
Bjöd på denna när min son gick ut 9:an som lunch, väldigt uppskattad alla
Instruktioner
- Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform.
Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen.
Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den.
Tillsätt den hackade löken och paprikan och stek det tillsammans någon minut.
Rör i crème fraiche, chilisås och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med maizenan.
Låt det sjuda 10-15 minuter.
Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö över riven mozzarella.
Grädda ytterligare ca 10 min eller tills osten har smält och allt har fått fin färg.
- Ugn 200-225'
- Servera med en god blandsallad.
Publicerat den
16 juni 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna pajer verkar jättegod men vad har du för form? Det verkar vara så mycket pajdeg. Jag brukar använda 3 dl mjöl till en 24-26 cm pajform.
Första gången jag gjorde den så hade jag dubblerat receptet och gjorde den i flera former för vi var så många som skulle äta. Idag när jag gjorde den så använde jag en stor glasform från Nils-Johan, En sån som har en metallform runtomkring. Ska lägga in en bild lite senare ikväll.
Nu har jag äntligen laddat upp med en bild!
Ska prova att göra denna paj idag men jag undrar hur många grader ugnen ska vara på?
Jag hade glömt skriva in graderna på ugnen. Tur att det är någon som upptäcker mitt slarv. Ugnen ska vara på 200-225'
Lagade denna paj till min dotters pajbuffé och den fick högt betyg av gästerna. Blev inte mycket kvar! Ska absolut göra den igen.
Har gjort denna paj och den var supergod, kommer absolut att göra den fler gånger.
God, men inte mer.
Jag gjorde denna paj till min dotters examensfest, lite förvånad blev jag när hon kände igen pajen, tydligen så gör hon denna ofta hemma hos sig. Alla älskade den, jag kommer definitivt att göra denna igen. /Cecilia
Jag gjorde två olika kycklingpajer idag från matklubben för att jämföra dem med varandra. Trodde det skulle bli dött lopp men den här pajen utklassade!! Den är suverän! En solklar 5:a från mig! Gillade pajdegen och fyllningen är suverän! Annars brukar jag hålla mig till egen pajdeg, men gillade att den var lite salt och konsistensen på det färdiggräddade pajskalet!
Great recipe! My family loved it. Will definitely make again.
Fortfarande en favoriträtt hemma hos oss. Älskar den här pajen. Brukar få lite deg över på en standardform så använder inte all om jag gör enl. Mängden i receptet. Hoppar också över mozzarellan. Tycker den är himla god även utan! Tack för ett bra recept som jag haft med mig ett par år!