Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu ett recept från mitt jobb. Bjöd på denna när min son gick ut 9:an som lunch, väldigt uppskattad alla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den. Tillsätt den hackade löken och paprikan och stek det tillsammans någon minut. Rör i crème fraiche, chilisås och sambal oelek. Smaka av med salt. Koka upp med maizenan. Låt det sjuda 10-15 minuter. Fyll upp pajskalet och sedan in i ugnen i ca 30 minuter, ta ut pajen och strö över riven mozzarella. Grädda ytterligare ca 10 min eller tills osten har smält och allt har fått fin färg.
  2. Ugn 200-225'
  3. Servera med en god blandsallad.

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Bumbis 29 augusti 2010

    Denna pajer verkar jättegod men vad har du för form? Det verkar vara så mycket pajdeg. Jag brukar använda 3 dl mjöl till en 24-26 cm pajform.

  • Josses 29 augusti 2010

    Första gången jag gjorde den så hade jag dubblerat receptet och gjorde den i flera former för vi var så många som skulle äta. Idag när jag gjorde den så använde jag en stor glasform från Nils-Johan, En sån som har en metallform runtomkring. Ska lägga in en bild lite senare ikväll.

  • Josses 29 augusti 2010

    Nu har jag äntligen laddat upp med en bild!

  • lena_edlund 10 oktober 2010

    Ska prova att göra denna paj idag men jag undrar hur många grader ugnen ska vara på?

  • Josses 10 oktober 2010

    Jag hade glömt skriva in graderna på ugnen. Tur att det är någon som upptäcker mitt slarv. Ugnen ska vara på 200-225'

  • Bagarmor 8 januari 2011

    Lagade denna paj till min dotters pajbuffé och den fick högt betyg av gästerna. Blev inte mycket kvar! Ska absolut göra den igen.

  • Lottaberga 13 februari 2011

    Har gjort denna paj och den var supergod, kommer absolut att göra den fler gånger.

  • christincarlsson 18 april 2011

    God, men inte mer.

  • CW70 20 januari 2013

    Jag gjorde denna paj till min dotters examensfest, lite förvånad blev jag när hon kände igen pajen, tydligen så gör hon denna ofta hemma hos sig. Alla älskade den, jag kommer definitivt att göra denna igen. /Cecilia

  • Annrh 11 februari 2013

    Jag gjorde två olika kycklingpajer idag från matklubben för att jämföra dem med varandra. Trodde det skulle bli dött lopp men den här pajen utklassade!! Den är suverän! En solklar 5:a från mig! Gillade pajdegen och fyllningen är suverän! Annars brukar jag hålla mig till egen pajdeg, men gillade att den var lite salt och konsistensen på det färdiggräddade pajskalet!

  • earthmamma41 19 oktober 2013

    Great recipe! My family loved it. Will definitely make again.

  • Annrh 24 augusti 2017

    Fortfarande en favoriträtt hemma hos oss. Älskar den här pajen. Brukar få lite deg över på en standardform så använder inte all om jag gör enl. Mängden i receptet. Hoppar också över mozzarellan. Tycker den är himla god även utan! Tack för ett bra recept som jag haft med mig ett par år!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.