Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärskaka med äpple

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Blåbär och äpplen, en god kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och Sweet & Less pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Tillsätt vattnet. Skala och klyfta äpplena och lägg dem i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Strö blåbären ovanpå kakan. Blanda Sweet & Less med kanel och strö det över blåbären.
  2. Grädda blåbärskakan mitt i ugnen i 200° i ca 40 minuter. Servera med vaniljsås

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lisled 24 september 2009

    Denna kaka är fantastiskt god! En härlig kombination av äpple och blåbär! Får betyg 5 av mig. Jag gillar inte sötningsmedel så därför har jag bytt ut 1 1/4 dl Dansukker Sweet & Less mot 2 dl socker och istället för 3 msk Dansukker Sweet & Less i fyllningen har jag 2 msk socker. Jag gillar kanel så det blev 1 msk istället för 1/2 tsk. Dessutom minskade jag vattenmängden till 0,5 dl eftersom jag använder frysta blåbär som är så pass mycket "vattningare" än färska. Kakan blir bäst om den får stå 1 dygn och "dra". Har inte prövat vaniljsåsen så den vet jag inte hur den smakar.

  • einar05 27 augusti 2011

    Den här gick hem. Gjorde som lisled, bytte till vanligt socker och mer kanel. Nu ska jag göra en till som min man vill bjuda sina arbetskamrater på. Det säger inte lite för han är inte särskilt förtjust i kakor. Full pott. Serverade vaniljvisp till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.