Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesambullar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det blir så gott med Kesella i degen. Riktigt goda frukost eller mellanmåls bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt kesella, salt, honung och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca. 40 minuter.
  2. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca. 8 bitar som rullas till släta bullar, doppas i sesamfrö och läggs på smord plåt. Låt bröden jäsa övertäckt 20 - 30 minuter.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°, 8 - 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.