Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med blandade bär - diabetiker

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smula sönder kexen. Hacka nötterna grovt. Blanda kex, nötter, kanel och Hermesetas Lättströ med det smälta smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter.
  3. Grädda i ugnen 10-15 min. Låt svalna.
  4. Blanda kesella, Hermesetas Lättströ, citronsaft och -skal. Bred blandningen över den gräddade bottnen. Låt stå i kylen och stelna minst i 2 timmar.
  5. Blanda vatten, potatismjöl och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg i bären. De frysta bären ska vara tinade och avrunna. Låt det hela få ett uppkok. Kyl bärblandningen. När den är kall fördelas bären ovanpå kesellafyllningen.
  6. Låt stå ytterligare någon timme i kylen före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.