Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med cashewnötter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Den här goda kakan med intensiv kakao- och nötsmak innehåller ungefär hälften så mycket kalorier som en vanlig chokladkaka. Så ta en stor bit och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen i en skål och blanda ner kesella, socker och sirap. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten.
  2. Hacka cashewnötterna grovt och tillsätt dem sedan i smeten.
  3. Smöra en springform, ca 22 cm i diameter, och "bröa" den med finhackade cashewnötter.
  4. Häll smeten i formen och grädda sedan kakan ca 20 minuter.
  5. Låt kakan svalna, ställ den gärna i kylskåp före servering. Servera kakan med lite vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • EowynUndomiel 20 oktober 2008

    Mm, låter smaskens. Ska definitivt bakas under hösten!

  • EowynUndomiel 2 november 2008

    Tänkte lämna en liten kommentar till på detta receptet... ;) Har bakat denna nu, och till en början gillade jag den inte alls... Jag tänkte att det kanske berodde på att jag inte hade använt cashewnötter.. Så jag blev ganska besviken. Men så tog vi fram den idag igen för att göra slut på resterna. Och då hade den stått i kylen i ca 2 dygn. Och herregud vad god den var! Så jag skulle tipsa alla som tänker testa detta receptet att inte äta den direkt, utan att (som det står i receptet) ha den ståendes i kylskåpet tills den har kallnat ordentligt, då blir det som godast (Y) Klar femma till denna :) Nästa gång jag gör den tänker jag inte utelämna cashewnötterna, den blir säkert ännu bättre då, om det ens är möjligt (Y)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.