Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rysk ostkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

95 kalorier per portion Denna ryska rätt kallas pashlka och serveras traditionellt till påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
  2. Lägg kesellan i en matberedare, tillsätt margarin och äggula, blanda väl.
  3. Hacka aprikoserna och tillsätt dem, vaniljsockret, socker, mandel, och citronskal, blanda snabbt om.
  4. Häll blandningen i formen. Täck över med plastfolie och låt formen stå i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten.
  5. Ta bort plastfolien och stjälp upp kakan på ett serveringsfat. Lossa först formens kant, sedan botten och papperet i formen.
  6. Skär kakan i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.