Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonfras i glas

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Sååååå gott.. Såååååå enkelt. Snabb efterrätt som du slänger ihop om du får oväntat besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek havregryn med rörsocker, smör och kanel. Ta pannan från värmen när grynen blivit ljusbruna och knapriga.
  2. Grovmosa de tinade eller färska hallonen med florsocker och cointreau eller apelsinjuice.
  3. Varva grynfras, kesella och hallonmos i ett par omgångar i vida glas.
  4. Garnera med extra hallon och/eller myntablad.
  5. Servera direkt annars mjuknar havrefraset. Ev kan vaniljkesellan smädas ut med lite naturell yoghurt om smaken upplevs för stark av vaniljen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.