Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesellascones med citronmarmelad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftiga nybakade scones med sötsyrlig marmelad på. Godare kan det inte bli!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör marmeladen. Borsta frukterna rena i varmt vatten, skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor. Knyt in kärnor och ändbitar i tunt bomullstyg eller gasväv.
  2. Lägg citron och knyte i en rymlig gryta och häll på vatten. Koka under lock tills citronerna är mjuka, ca 45 minuter. Ta grytan från värmen och rör ner sockret lite i taget (ta bort knytet) Koka upp och koka kraftigt utan lock 10-15 minuter.
  3. Gör ett marmelad prov så här: Ös upp lite marmelad på ett kallt fat och kyl det snabbt. Dra en sked genom provet. Om spåret inte flyter ihop är marmeladen fädigkokt. Koka annars ytterligare 3-5 minuter.
  4. Ös upp marmeladen ända upp till kanten i rena varma burkar. Sätt genast på lock. Förvara svalt.
  5. Scones: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop kesella, mjölk och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över vätskan och rör ihop till en smet.
  6. Fördela smeten i amerikanska muffinsformar. (Vanliga muffinsformar är inte tillräckligt stadiga för denna deg) Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
  7. Servera sconesen nygräddade med en klick citronmarmelad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jennyojesper 1 augusti 2011

    Superfin marmelad och så enkel att göra. Jag halverade receptet och slängde i en dl koncentrerad flädersaft också. Gott och lätt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.