Saftiga nybakade scones med sötsyrlig marmelad på.
Godare kan det inte bli!
Instruktioner
- Gör marmeladen.
Borsta frukterna rena i varmt vatten, skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor. Knyt in kärnor och ändbitar i tunt bomullstyg eller gasväv.
- Lägg citron och knyte i en rymlig gryta och häll på vatten.
Koka under lock tills citronerna är mjuka, ca 45 minuter.
Ta grytan från värmen och rör ner sockret lite i taget (ta bort knytet)
Koka upp och koka kraftigt utan lock 10-15 minuter.
- Gör ett marmelad prov så här:
Ös upp lite marmelad på ett kallt fat och kyl det snabbt. Dra en sked genom provet.
Om spåret inte flyter ihop är marmeladen fädigkokt.
Koka annars ytterligare 3-5 minuter.
- Ös upp marmeladen ända upp till kanten i rena varma burkar.
Sätt genast på lock. Förvara svalt.
- Scones:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop kesella, mjölk och ägg.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke, häll över vätskan och rör ihop till en smet.
- Fördela smeten i amerikanska muffinsformar.
(Vanliga muffinsformar är inte tillräckligt stadiga för denna deg)
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
- Servera sconesen nygräddade med en klick citronmarmelad.
Publicerat den
8 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Superfin marmelad och så enkel att göra. Jag halverade receptet och slängde i en dl koncentrerad flädersaft också. Gott och lätt!