Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Keso- och böcklingtårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lite kalorisnålare - men fortfarande god! - smörgåstårta. Böcklingen kan bytas ut mot tonfisk eller rökt makrill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Picklad morot och rödlök: Koka upp vatten, socker och ättikssprit. Ställ åt sidan. Skala moroten, hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Skala och skiva rödlöken. Lägg grönsakerna i var sin liten skål och fördela lagen ovanpå. Låt stå minst 4 timmar eller över natten.
  2. Keso- och morotsfyllning: Låt keson rinna av i en sil i kylen tills den är riktigt fast. Finriv moroten och krama ur vätskan. Finhacka rödlöken. Blanda ihop lök, morot, keso och kesella. Smaka av med salt och nymald peppar. Ställ kallt.
  3. Böckling- och fetaostkräm: Smula ner fetaosten i en bunke. Ta bort benen ur fisken och smula ner även den. Rör ner tinad och urkramad spenat och kesella. Smaka av med salt och nymald peppar. Ställ kallt.
  4. Kantskär inte brödet. Varva bröd och de olika fyllningarna, ett lager kesofyllnig och två lager fetaostkräm.
  5. Garnering: Salta och peppra eventuellt kesellan och bred den på topp och kanter. Täck väl och låt stå i kyl över natten.
  6. Vid servering, klä sidorna "slarvigt" med krossad rosépeppar. Dela längden i tre fyrkantiga bitar. Dela sedan varje fyrkant på diagonalen så att det blir sex trekantiga bakelser. Garnera med avrunnen picklad morot och rödlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.