Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesoflätor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Kesoflätor med sesam och vallmofrö. Saftigt och gott frukostbröd till 2 Bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör till jästen lösts upp.Tillsätt keso,salt, honung ,olja och arbeta in vetemjöl tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 min. Ta upp och dela i 2 bitar. Dela varje i tre bitar och rulla ut länder. Fläta ihop till en fläta och låt jäsa i 45 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön och vallmofrön. Grädda i 225 grader i 20 min.

Kommentarer (1)

  • CiinaC 17 december 2010

    Jättegoda och saftiga, det kommer att flätas flitigt i mitt kök mellan julvört och saffransbröd ;-) Denna gången "tjuvade" jag lite av kesodegen, och la till den i en surdeg,och om resultatet av mitt tilltag - kan jag bara konstatera att det blev kanongott, de oxå, men flätorna är ju inte lika omständiga, och det blir rejäla bröd med tanke på att på bilden fattas 1/3 av "hullet" dom skulle haft.. Bara att tacka för receptet, och önska God Jul och fortsättning! / Ciina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.