- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Jättegod och annorlunda efterrätt. Påminner om ostkaka och är lika mättande. Saffranet ger "julkänsla". Att det sedan är ett viktväktarrecept gör inte saken sämre.
Instruktioner
- Tina bären om de är frysta. Mosa eller mixa dem med socker och späd med vatten till önskad konsistens. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.
- Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.
- Servera kakan ljummen med bärsås och ev vispad grädde.
Publicerat den
23 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Som jag räknat ut blir det 3.5 P / portion om man är 8 st som delar =) Måste testa denna, låter smarrigt!!
Gott både för gom och samvete. :)
Blev gott :)