Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesokaka med saffran och bärsås

(3 kommentarer)  
Kesokaka med saffran och bärsås Kesokaka med saffran och bärsås
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jättegod och annorlunda efterrätt. Påminner om ostkaka och är lika mättande. Saffranet ger "julkänsla". Att det sedan är ett viktväktarrecept gör inte saken sämre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina bären om de är frysta. Mosa eller mixa dem med socker och späd med vatten till önskad konsistens. Ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rosta mandeln lätt utan att den bränns. Stöt socker och saffran i mortel. Häll över i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lätt. Blanda ner keso och mandel.
  3. Smörj en ugnsform eller 6-8 portionsformar och bröa med ströbröd och socker. Häll i kesoblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200-225 grader 20-30 minuter tills kakan har stannat och fått fin färg.
  4. Servera kakan ljummen med bärsås och ev vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • gullun 6 oktober 2008

    Som jag räknat ut blir det 3.5 P / portion om man är 8 st som delar =) Måste testa denna, låter smarrigt!!

  • Arkenstone 31 maj 2010

    Gott både för gom och samvete. :)

  • Amiie88 6 mars 2011

    Blev gott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.