Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kesoplättar

 
  • Serverar: 6-10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Både smeten och de färdiga plättarna kan förvaras i kylskåp ett par dagar, så man kan göra en stor sats. De fungerar som frukost, förrätt och dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Allt körs i matberedaren till en fin smet.
  2. Klicka ut smeten med en matsked direkt i varm stekpanna.
  3. Stek på medelvarm platta. Man måste steka plättarna ganska länge innan de vänds. Lossa kanterna på plätten runt om innan den vänds så går de inte sönder.
  4. Kommentar: Den första omgången blev frasig och fin i kanterna. När smeten svällt till kvällen blev plättarna "fylligare" och något högre. Mycket gott på båda sätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.