Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kexchokladpaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda kexchokladsmulor med 2 msk socker och smält smör. Fördela det i en pajform, 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 6 min. Ta ut formen och låt kallna. Smält choklad med grädde i ett vattenbad. Häll i resten av sockret. Vispa till en jämn smet. Låt smeten svalna. Tillsätt gulorna, en i taget. Blanda väl. Rör i vaniljsocker. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner chokladblandningen i skummet. Häll smeten i pajskalet. Låt kallna i kylen i 4 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Kicki8 21 oktober 2008

    Blev väldigt söt för min smak.De andra tyckte det var jätte gott.

  • mammaulliskocken 17 april 2009

    Låter ju hur smarrigt som helst, detta måste jag prova ikväll, fredag och allt!!!!

  • Christina56 15 november 2009

    Så underbar. Jag älskar såna här chokladsaker.

  • doralisa 14 januari 2010

    Inte riktigt min favorit, men gästerna tyckte den var god.

  • Jullan1996 22 maj 2011

    Jättegod! Dock var bottnen ganska hård så det var svårt att dela den. Men gott var det :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.