Frisk limefyllning och ett tjockt täcke av söt maräng - kan det bli annat än en fräsch dessert?
Tänk på att pressa saft från limefrukten och inte köpa färdig på flaska eftersom den ofta har en sorts parfymerad och oäkta smak.
Instruktioner
- Arbeta snabbt ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa, helst i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 1 timme, inlindad i plast. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter och låt vila ytterligare minst 1 timme i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader och grädda pajskalet mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Fyllning:
Blanda kondenserad mjölk, äggulor och limesaft i en rostfri bunke. Rör med träslev över vattenbad tills krämen tjocknar, 12-15 minuter. Vänd ner limeskalet. Häll krämen i pajskalet. Låt kallna och stelna i kylen, gärna över natten.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Marängtäcke:
Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa smeten blank och seg. Bred eller spritsa ut marängen över pajen. Grädda ganska högt upp i ugnen tills den fått en aning färg, 10-15 minuter.
- Förvara pajen i kylen. Skär inte i pajen förrän efter ett par timmar, den behöver tid att stadga sig.
Publicerat den
4 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar