Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Key lime pie mousse-tårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Härlig tårta med fräsch och lite syrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krossa digestivekexen i en mixer och smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med det smälta smöret och fröna från vaniljstången. Tryck ut jämnt i bottnen på en form med löstagbar kant som inuti täcks med bakplåtspapper på både botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt bottnen kallna helt innan du häller på moussen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp limesaft, limeskal och socker. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa i dem i lime- och sockerblandningen. Vispa grädden hårt och rör ner yoghurten. Under kraftig vispning, häll i en stråle ner lime- och sockerblandningen i gräddyoghurten.
  4. Häll moussen i formen. Frys under en natt. Ta fram tårtan och låt den stå i rumstemperatur ca 3 timmar före servering. Garnera tårtan med finrivet limeskal samt limeskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.