Lite magrare, lite grönare, lite godare.
Instruktioner
- Lägg lasagneplattorna i blöt.
- Skala och skiva auberginen. Salta på båda sidor och låt ligga tio minuter. Skölj. Stek auberginskivorna i olja tills de är mjuka. Lägg över i en oöm skål. Krossa med en rotfruktsstamp. Häll lite mera olja i pannan. Pressa i vitlöken och svartpepparn och låt fräsa en stund. Häll i tomaterna, saltet och kanelen. Blanda väl och häll sedan tillbaka den mosade auberginen i pannan. Blanda och häll tillbaka i skålen.
- Stek färsen och löken så den är genomstekt. Salta och peppra. Blanda ner aubergin/tomat-röran.
- Vispa upp äggen och mjölken med saltet.
- Lägg ett centimetertjockt lager av röran i en form. Täck med tre lasagneplattor, en centimeter till av röran och ett lager lasagneplattor till. Toppa med resten av färsröran och det sista lagret lasagneplattor.
- Häll över äggstanningen och sätt i ugnen, 200 grader en knapp halvtimme.
Publicerat den
21 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar