Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Khalehs okonventionella lasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite magrare, lite grönare, lite godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lasagneplattorna i blöt.
  2. Skala och skiva auberginen. Salta på båda sidor och låt ligga tio minuter. Skölj. Stek auberginskivorna i olja tills de är mjuka. Lägg över i en oöm skål. Krossa med en rotfruktsstamp. Häll lite mera olja i pannan. Pressa i vitlöken och svartpepparn och låt fräsa en stund. Häll i tomaterna, saltet och kanelen. Blanda väl och häll sedan tillbaka den mosade auberginen i pannan. Blanda och häll tillbaka i skålen.
  3. Stek färsen och löken så den är genomstekt. Salta och peppra. Blanda ner aubergin/tomat-röran.
  4. Vispa upp äggen och mjölken med saltet.
  5. Lägg ett centimetertjockt lager av röran i en form. Täck med tre lasagneplattor, en centimeter till av röran och ett lager lasagneplattor till. Toppa med resten av färsröran och det sista lagret lasagneplattor.
  6. Häll över äggstanningen och sätt i ugnen, 200 grader en knapp halvtimme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.