Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Khoresh fesenjan - Persisk gryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Khoresh är beteckningen för en gryta, som alltid är syrlig. Milt kryddad men alltid smaksatt med något syrligt t.ex. citron, lime, granatäpple, sur apelsin – t.o.m. rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Stek lök med peppar och gurkmeja i smör eller olja tills den är gyllenbrun. Ta ur från pannan men lämna matfettet kvar. Strö mjöl och valnötter på kycklingbitarna och bryn i matfettet, tillsätt vatten, granatäppeljuice och salt efter smak samt citronsaft om man vill ha rätten riktigt syrlig. Täck med lock och sjud på låg värme i 30 minuter. Skär auberginen längs med i tunna skivor och strö på salt och låt stå 10 minuter. Skölj av, torka och stek i olja tills den är vackert gyllenbrun på båda sidor. Lägg auberginen över kycklingen och sjud vidare på låg värme till auberginen mjuknat ordentligt och en mustig brun sky täcker kyckling. Strö över kardemumma, rör om försiktigt och koka försiktigt och koka ytterligare fem minuter. Servera med ris.
  2. Fesenjan: är en mer festlig rätt inom det persiska köket
  3. LYCKA TILL =)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evaullabritt 16 februari 2014

    Mycket god smak, intressant med kardemummasmaken. Hoppade över vetemjölet. Det blev lite för fett enligt min smak trots att jag äter LCHF-kost. Jag lät skinnet vara kvar på kycklingen. Borde kanske ha tagit bort det. Fick mycket sås över som borde kunna användas till något annat.

  • henofj 18 juni 2015

    En mycket fin grund, hettade upp det hela med 2 msk kashmirchili och 2 tsk av min masala. En lysande kompromiss när den ena i familjen vill ha indiskt och den andra vill ha medelhavet till middag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.