Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kickis festliga cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Frysta cheesecakes är toppen att ha på lut, bara att ta fram 30 minuter innan servering. Smakerna av citron, kaffe och whisky gifter sig fint med varandra. En vuxenfavorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en form med löstagbar kant och smörj bottnen ytterst lite så kexsmulorna fastnar bättre. Strö hälften av smulorna i botten på formen.
  2. Börja med att vispa grädde, vaniljsocker och florsocker. Vispa därefter ihop färskost med lemon curd i en annan skål. Vänd ihop de båda massorna till en slät fyllning.
  3. Häll hälften av fyllningen i formen, strö över resterande kexsmulor och häll över resten av fyllningen. Släta till och frys ett par timmar.
  4. Blötlägg gelatinbladen några minuter i kallt vatten.
  5. Blanda vatten, kaffepulver, florsocker och whisky. Koka upp och ta av från värmen.
  6. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den heta kaffeblandningen. Var noga med att inga klumpar bildas. Skumma av ytan noga så gelén blir klar och fin.
  7. Låt svalna en aning innan gelén hälls över den halvfrysta fyllningen. Den geléar sig snabbt när den kommer i kontakt med den kalla fyllningen.
  8. Täck över och frys ytterligare minst 2 timmar.
  9. Ta fram den ca 30 minuter innan servering och dekorera den gärna med små toppar av spritsad grädde.
  10. Tips: Att göra sin egen lemon curd är lätt och går snabbt. Finns flera recept här på Mk. Har även ett bland mina recept.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.