Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta från Zambia

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittat på DN - låter spännande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök och vitlök några minuter under omrörning.
  2. Tillsätt tomater, spenat och gurkmeja, rör om. Häll av spadet från kikärtorna. Lägg dem i grytan, häll över kokosmjölken och låt koka ihop utan lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera kikärtsgrytan som tillbehör till lamm eller kyckling eller tillsammans med ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.