Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta med tonfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En indiskinspirerad gryta som toppas med tonfisk, men som smakar lika härligt som helt vego.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta några minuter. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, chilipeppar, buljongtärning, vatten och krossade tomater. Skala och skär potatisen i bitar. Tillsätt dem till grytan och låt koka under lock 15 minuter. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Skär broccolin i buketter. Skölj kikärterna väl i durkslag. Lägg kikärter och övriga grönsaker i grytan och låt koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan i djupa tallrikar. Toppa med tonfisk, en klick aioli och en dillkvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.