Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspannkaka med fänkålstopping

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra pannkakor med smakrik topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pannkakssmeten. Låt det stå 1 timme i kylskåp för att svälla.
  2. Fänkålstopping: Mixa kardemumma, spiskummin, ingefära och citronskal och -saft. Fräs fänkål och rödlök i lite olja tills de är mjuka. Tillsätt kryddningen och fräs ytterligare 4-5 minuter på låg värme. Ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 100 grader.
  4. Hetta upp kokos- eller olivolja i en stekpanna och stek tunna ganska små pannkakor på medelhög värme, ca 1 minut på varje sida. Ställ in pannkakorna på ett ugnsfat i ugnen allteftersom de blir klara, så håller de sig varma.
  5. Skär avokadon i bitar. Servera pannkakorna rykande varma med avokado och fänkålstopping.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.