Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Supergott matbröd som även barnen älskar.

Ingredienser

Instruktioner

Häll av och skölj kikärterna (eller bönorna/linserna). Mixa dem med 2 dl vatten. Späd med resten av vattnet. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och 4 dl av mjölet. Arbeta in resten av mjölet efterhand med en trägaffel tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt 30 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma 12 bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen 20 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nette-pette 2 december 2009

    Jättegott bröd som gick hem hos hela familjen! Jag hade kikärtor i. Tack!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.