Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Ett GI-recept på en mustig och kryddig gryta med kikärtor som bas. Det går mycket bra att frysa in denna rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skär löken i bitar och stek den i olja tills den är genomskinlig. Strimla paprikan och låt den steka med. Tillsätt kikärtorna, krossade tomater, grönsaksbuljong och mango chutney. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med övriga kryddor efter eget tycke. Låt puttra på svag värme i cirka 10 minuter. Servera med ris eller bulgur och gärna ett gott nybakat bröd!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vegannika 13 april 2008

    Den här grytan är jättegod. gillar verkligen den sötsura smaken.

  • HiScore 20 juli 2008

    Riktigt god och enkel!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.