Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kikärtsgrytan görs på kikärter som först kokas separat. Grytan är tänkt som vegetarisk rätt men är också god till stekt eller grillat kött. Tänk på att torra kikärter måste ligga i blöt 12 timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kikärterna i blöt 12 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet och koka kikärterna i nytt, lätt saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten) under lock tills de blir mjuka ca 40 min. Häll bort kokvattnet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och currypasta ca 1 min. Häll ner krossade tomater och vatten. Tillsätt lagerblad och buljongtärning. Låt puttra utan lock ca 10 min.
  3. Lägg i de kokta kikärterna och låt dem koka ca 5 min. 5. Servera som vegetarisk rätt med t ex kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor och sallad. Kokt ris eller couscous passar också till.
  4. Serveras med: kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor, sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.