De här pannkakorna är en favorit till alla currygrytor.
Instruktioner
- Vispa samman ingredienserna till smeten. Låt stå och svälla minst 1 timme. Helt över natten i kyl.
- Hetta upp en tjockbottnad teflonpanna.
Sleva på ordentligt med smör och rapsolja. Låt den blir just nötbrun.
- Vispa smeten och häll ett tunt lager smet i pannan. Låt steka på hög värme några minuter. Dra av pannan och låt steka utanför värmen ett par minuter om det börjar osa bränt.
- Till skillnad från vanliga pannkakor måste den ha stelnat helt och hållet innan du vänder den.
Vänd pannkakan och stek på andra sidan på medelvärme.
- Servera på bums eller bred ut på en plåt och håll varma i ugn.
Stapla inte pannkakorna i en hög för då blir de geggiga.
Publicerat den
25 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Intressant och ruggigt enkelt recept, får ta och prova det, nu är bara frågan vart man får tag på kikärtsmjöl.