Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikkis köttgryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En väninna bjöd mig på denna festrätt för en del år sedan. Tiggde om receptet och har gjort denna rätt många gånger sedan dess. Laga den helst dagen innan serveringen. Ett glas rött vin till denna rätt är pricken över iet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i lite margarin.
  2. Tvätta, skiva och hacka paprikan. Skiva och hacka lökarna. När köttet är brynt, så slå i resten av ingredienserna samt pressa och lägg i vitlöksklyftorna. Häll i vatten, kalvfond, matlagningsvin och vispgrädde. Koka upp och låt puttra 5-10 minuter.
  3. Krydda med salt och övriga kryddor (lite i sänder) och smaka av. Låt puttra tills köttet är mört, tar cirka 1½-2 timmar. Smaka av med mer kryddor om det skulle behövas.
  4. OBS! Laga helst denna rätt dagen innan serveringen så kryddorna får dra in ordentligt. Jag lovar det är toppengott.
  5. Servera kokt potatis eller ris och en grönsallad till. Bjud ättiksgurka och svart vinbärsgelé samt lite aioli
  6. Drick gärna ett glas rödvin till denna rätt.
  7. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.