Kikärtsgrytan görs på kikärter som först kokas separat. Grytan är tänkt som vegetarisk rätt men är också god till stekt eller grillat kött. Tänk på att torra kikärter måste ligga i blöt 12 timmar.
Instruktioner
- Lägg kikärterna i blöt 12 timmar. Häll bort blötläggningsvattnet och koka kikärterna i nytt, lätt saltat vatten (1 tsk salt per liter vatten) under lock tills de blir mjuka ca 40 min. Häll bort kokvattnet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök, vitlök och currypasta ca 1 min. Häll ner krossade tomater och vatten. Tillsätt lagerblad och buljongtärning. Låt puttra utan lock ca 10 min.
- Lägg i de kokta kikärterna och låt dem koka ca 5 min.
5. Servera som vegetarisk rätt med t ex kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor och sallad. Kokt ris eller couscous passar också till.
- Serveras med: kokt potatis, lättkokta zucchiniskivor, sallad
Publicerat den
19 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar