Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtspannkakor

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket bönor får man i vilda västern, men ärligt talat är kikärtor godare. Här är en matig liten pannkaka som är så god att Buffalo Bill skulle gå in i en duell för den. Salt, supersmarrig och nyttig pannkaka som serveras med en god sallad eller t.ex. tzatziki

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smöret i en kastrull och smält på medel värme. Häll på mjölken och låt den bli fingervarm.
  2. Knäck äggen i en bunke. Vispa ihop till en smet. Häll i kikärtorna och mosa med en gaffel. Häll ner mjölken i bunken och vispa smeten slät.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och salt och rör sedan ner det med resten av ingredienserna med träslev. Smeten ska vara ganska så klimpig och klumpig. så rör bara tills mjölet har blandats ner i smeten.
  4. Häll lite olja i en stekpanna och sätt den på medelstark värme. Vänta tills plattan blivit ordentligt varm innan du börjar grädda.
  5. Häll knappt en halv slev ner i pannan och vänta tills det bildats små bubblor på sidorna och mitt på pannkakan, vänd den då och låt den ligga tills den är fin. Fortsätt sedan så tills smeten är slut.
  6. Du kan också steka flera pannkakor samtidigt om du har en stor stekpanna, men se till så att de inte glider ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.