Nu ska vi njuta av kinesiska köttbullar
Instruktioner
- Finhacka löken och blanda med färsen. Rör ut maizena i kallt vatten och blanda väl med färsen tillsammans med salt och peppar. Stek bullarna bruna i sesamolja i en panna, ta upp dem och håll dem varma.
- Sötsur sås: Skär paprikorna i bitar. Värm olja i en traktörpanna och fräs paprikan mjuk på svag värme. Lägg i pickles och ananasringarna skurna i bitar. Häll i 1 dl ananasspad, buljongtärning och vatten. Koka upp. Smaka av såsen med vinäger och socker så den blir lagom sötsur.
- Vispa ihop maizena och kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och lägg ner bullarna i såsen. Koka ytterligare 1 min. Smaksätt med soja och servera med kokta nudlar eller ris.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar