Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinabullar i sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu ska vi njuta av kinesiska köttbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och blanda med färsen. Rör ut maizena i kallt vatten och blanda väl med färsen tillsammans med salt och peppar. Stek bullarna bruna i sesamolja i en panna, ta upp dem och håll dem varma.
  2. Sötsur sås: Skär paprikorna i bitar. Värm olja i en traktörpanna och fräs paprikan mjuk på svag värme. Lägg i pickles och ananasringarna skurna i bitar. Häll i 1 dl ananasspad, buljongtärning och vatten. Koka upp. Smaka av såsen med vinäger och socker så den blir lagom sötsur.
  3. Vispa ihop maizena och kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och lägg ner bullarna i såsen. Koka ytterligare 1 min. Smaksätt med soja och servera med kokta nudlar eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.