Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinas rabarbersaft

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket god och enkel - perfekt en varm sommardag. Går att frysa in i PET flaskor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva rabarber och citroner i en hink. Häll över citronsyran och det heta vattnet. Låt stå med plast över på svalt ställe i två dygn
  2. Sila bort rabarberna och häll i sockret. Rör ibland och låt vara tills det löst sig. (några timmar)
  3. Eftersom det ej är något konserveringsmedel i så är det rätt bra att frysa saften, tex i glassburkar eller PET flaskor

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • GrodanOchLillebror 8 augusti 2008

    Jätte god saft! Frisk o härlig i smaken. Tog visseligen lite mindre socker än vad det stod. ( tog 2 kg ) Men kan varmt rekomendera detta till alla saftdrickare =)

  • thelonius 21 oktober 2008

    Väldigt god saft blev det!

  • Linda-77 8 juni 2009

    Jätte god, men jag tog bara 2 citroner.

  • ibanilsson 9 juni 2011

    Toppenrecept på snabbgjord saft. Jag kommer att göra denna saften i fortsättningen. Vanligtvis brukar jag låta min stå i 5 dagar o koka upp saft o socker men denna var klar på 2 dagar o mins lika god. / I-B

  • _magdalena 8 juli 2013

    Supergod saft! Rekommenderas! Den ger en god smak av både rabarber och citron. Jag valde dock att inte tillsätta lika mkt socker. Det blev ca: 500g/ liter avrunnen saft. Tror till och med att man kan ha ännu mindre socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.