En aromatisk marinad och ett stänk av hoisinsås ger den här enkla wokrätten de härligaste smaker. Servera med ris.
Instruktioner
- Putsa och strimla köttet. Lägg det i en glasskål. Tillsätt skivad vitlök, sherry eller buljong, soja och maizena. Täck över. Låt det stå 10 minuter medan grönsakerna förbereds.
- Borsta svampen eller torka av den med fuktigt hushållspapper. Skiva svampen.
- Skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna. Låt köttet rinna av. Spara marinaden.
- Woka köttet i 2-3 minuter under omrörning tills det är brynt. Ta upp och lägg det på ett fat.
- Häll resten av oljan i wokpannan och fräs svamp och purjolök under omrörning i ca 5 minuter eller tills löken har mjuknat något.
- Lägg tillbaka köttet tillsammans med marinaden och hoisinsåsen. Woka i ca 5 minuter. Servera genast.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar