Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En aromatisk marinad och ett stänk av hoisinsås ger den här enkla wokrätten de härligaste smaker. Servera med ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och strimla köttet. Lägg det i en glasskål. Tillsätt skivad vitlök, sherry eller buljong, soja och maizena. Täck över. Låt det stå 10 minuter medan grönsakerna förbereds.
  2. Borsta svampen eller torka av den med fuktigt hushållspapper. Skiva svampen.
  3. Skölj och strimla purjolökarna. Hetta upp hälften av oljan i en wokpanna. Låt köttet rinna av. Spara marinaden.
  4. Woka köttet i 2-3 minuter under omrörning tills det är brynt. Ta upp och lägg det på ett fat.
  5. Häll resten av oljan i wokpannan och fräs svamp och purjolök under omrörning i ca 5 minuter eller tills löken har mjuknat något.
  6. Lägg tillbaka köttet tillsammans med marinaden och hoisinsåsen. Woka i ca 5 minuter. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.