Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesfrestelser

 
Skriv ut

Vackra bakverk med mustig chokladtryffel och fräsch apelsinmousse som garanterat får hem anor från orienten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp till och häfta ihop bakplåtspapper till cylindriska formar.
  2. Botten: Sätt ugnen på ca.175 grader. Finhacka mandlarna och blanda ner socker. Vispa äggvitorna tills det har blivit till hårt skum och blanda sedan försiktigt i mandel blandningen. Bred ut smeten i botten av cylinderformarformarna. Grädda ca 15 minuter på nedersta falsen.
  3. Tryffeln: Hacka chokladen. Blanda hallon, grädde, socker och smör i en kastrull och koka upp. Blanda sedan ihop det med chokladen tills all choklad har smält och det blivit till en härlig smet. Häll upp och bred ut över mandelbottnarna, med formarna kvar på. Ställ för att svalna.
  4. Mousse: Lägg gelatinblad i blöt i 5 minuter. Vispa ihop äggulorna med sockret och blanda ner kesellan. När gelatinet blivit mjukt, lägg det i en kastrull tillsammans med apelsinjuicen och värm upp tills att gelatinen löst sig. Blanda därefter ner äggen. Vispa grädden vänd ner i smeten. Fördela moussen över tryffeln. Ställ i kyl några timmar tills den stelnar, ta sedan försiktigt bort cylinderformen.
  5. Chokladlock: Rita ut cirklar i samma storlek som cylinderformarna. Smält chokladen och pensla ut den i cirklarna. Ställ för att kyla. När moussen stelnat, lägg på locken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.