Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Créme Ninon

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En klassisk soppa med mousserande vin i...

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Smält smöret i en kastrull, fräs löken lätt, tillsätt ärter, morot, timjan och 1 tsk salt. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker ärterna. Koka upp och låt koka sakta ca 30 minuter. 2. Koka upp buljongen, tillsätt soja och 1 dl sherry. Smaka av och tillsätt en extra buljongtärning om det behövs. 3. Häll av vattnet från ärterna, tag bort moroten och mosa ärterna i food processor eller mixer. Eller passera dem genom en sil. 4. Blanda ärtpuré och buljong och koka upp. Smaka av soppan med litet citronsaft och salt. Rör ut arrowroten i 2 msk sherry och tillsätt redningen under vispning. Om färgen är för blek kan ett par droppar grön hushållsfärg tillsättas. 5. Hetta upp soppan och rör försiktigt ner den vispade grädden. Blanda inte för mycket, soppan skall vara vitstrimmig. Häll upp den i en varm soppterrin. 6. Bär in den heta soppan till bordet. Öppna vinflaskan och häll det mousserande vinet i soppan. Rör försiktigt så att bubblorna inte försvinner. Servera omedelbart i varma tallrikar.
  2. Oststänger: Låt smördegsplattan tina 15-20 minuter. Pensla den med uppvispat ägg. Blanda de två ostsorterna, smatsätt ev med en aning paprikapulver. Strö hälften av osten över degplattan och klappa in den med handflatan. Vänd plattan och klappa in resten av osten på den andra sidan. Skär plattan i 1 cm breda resmor från kortsidan. Vrid varje remsa till en spiral och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Grädda oststängerna i ugnen, 225 grader, ca 8 minuter. Kan förberedas några dagar i förväg men är bäst nybakade. Förvaras torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.