Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majs och krabbsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oj oj oj, vilken dräpare! Ger den själv helt klart 5 poäng av 5 möjliga!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg krabbköttet i en skål och pudra över potatismjöl. Rör i äggvitan och soyan. Låt det dra. Vispa upp ägg och sesamolja i en skål.
  2. Koka upp buljongen och tillsätt majsen. Låt koka ca 5 min. Rör ut potatismjölet i lite vatten till en redning. Tillsätt redning salt och vitpeppar. Låt soppan få ett uppkok under omrörning. Lägg i krabban och tillsätt det uppvispade ägget i en tunn stråle ner i den heta soppan. Då stelnar ägget och äggblommor bildas.
  3. Häll upp i skplar och garnera med gräslök eller salladslök.
  4. Variant: byt ut brabban mot t.ex kycklingfilé

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kikis 12 november 2009

    kan du skriva ut den här?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.