Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk chilibiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När du känner för att äta kinesiskt men har ont om tid, så är det här receptet utmärkt, det är både snabbt och mycket enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort köttet och skär det i strimlor. Torka ev av med hushållspapper.
  2. Skölj, skala och skär moroten i fina strimlor. Gör likadant med sellerin och zucchinin. Skala och skär tunna ringar av löken. Skala och hacka vitlöken fint. Snitta upp chilin och ta bort kärnorna. Skär dem sedan i tunna ringar. Det är kärnorna som har den hetaste smaken.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller i en stor fettsnål stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet och bryn det runt om i ca 4-5 minuter.
  4. Tillsätt morot, selleri, zucchini, lök, vitlök och chili och låt fräsa i ytterligare 5-6 minuter tills grönsakerna har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt mirin och rör om.
  5. Koka upp lagom med ris och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.