När du känner för att äta kinesiskt men har ont om tid, så är det här receptet utmärkt, det är både snabbt och mycket enkelt.
Instruktioner
- Putsa bort köttet och skär det i strimlor. Torka ev av med hushållspapper.
- Skölj, skala och skär moroten i fina strimlor. Gör likadant med sellerin och zucchinin. Skala och skär tunna ringar av löken. Skala och hacka vitlöken fint. Snitta upp chilin och ta bort kärnorna. Skär dem sedan i tunna ringar. Det är kärnorna som har den hetaste smaken.
- Hetta upp oljan i en wok eller i en stor fettsnål stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet och bryn det runt om i ca 4-5 minuter.
- Tillsätt morot, selleri, zucchini, lök, vitlök och chili och låt fräsa i ytterligare 5-6 minuter tills grönsakerna har mjuknat men fortfarande har tuggmotstånd. Tillsätt mirin och rör om.
- Koka upp lagom med ris och servera genast.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar