Det magra kalkonköttet marineras i vitlök, ingefära och sambal oelek. Kinakålsröran passar perfekt till och ger dessutom värdefulla vitaminer.
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöksklyftan och ingefäran fint. Blanda vitlök och ingefära med soja, curry och sambal oelek. Vänd kalkonköttet i marinaden, täck över med plastfolie och marinera 2 timmar i kylen. Vänd köttet då och då och se till att marinaden är jämnt fördelad.
- Skala och hacka löken. Skölj och ansa salladskålen och skär den sedan i strimlor. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär äpplebitarna i tunna klyftor.
- Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Ta upp kalkonen ur marinaden, låt rinna av och stek skivorna 3 minuter på varje sida. Spara marinaden. Ställ kalkonköttet åt sidan.
- Fräs löken i resten av oljan tills den mjuknar. Blanda ner salladskålen och fräs under omrörning. Häll på marinaden och ½ dl vatten och lägg på äppleklyftorna. Lägg på locket och låt kålen sjuda 4 minuter på medelvärme.
- Smaka av med salt och sambal oelek. Lägg kalkonskivorna ovanpå grönsakerna, lägg på locket och låt köttet bli varmt, 2-3 minuter på svag värme.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar