Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk ingefärskalkon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det magra kalkonköttet marineras i vitlök, ingefära och sambal oelek. Kinakålsröran passar perfekt till och ger dessutom värdefulla vitaminer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan och ingefäran fint. Blanda vitlök och ingefära med soja, curry och sambal oelek. Vänd kalkonköttet i marinaden, täck över med plastfolie och marinera 2 timmar i kylen. Vänd köttet då och då och se till att marinaden är jämnt fördelad.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och ansa salladskålen och skär den sedan i strimlor. Skölj äpplet, skär det i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär äpplebitarna i tunna klyftor.
  3. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna. Ta upp kalkonen ur marinaden, låt rinna av och stek skivorna 3 minuter på varje sida. Spara marinaden. Ställ kalkonköttet åt sidan.
  4. Fräs löken i resten av oljan tills den mjuknar. Blanda ner salladskålen och fräs under omrörning. Häll på marinaden och ½ dl vatten och lägg på äppleklyftorna. Lägg på locket och låt kålen sjuda 4 minuter på medelvärme.
  5. Smaka av med salt och sambal oelek. Lägg kalkonskivorna ovanpå grönsakerna, lägg på locket och låt köttet bli varmt, 2-3 minuter på svag värme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.