Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En god kiyckling med lite kinasmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, sesamolja, farin, ananasjuice, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt den marinera i 3 timmar i kylen.
  2. Sila marinaden och panera kycklingen med mjöl. Stek den i en stekpanna med lite olja tills den är gyllenbrun och genomstekt, ca 2 minuter på var sida.
  3. Blanda smör och mjöl i en kastrull på låg värme. När blandningen börjar bubbla så tillsätt buljongen, marinaden och värmen höjs till max. När såsen börjar tjockna så tillsätt grädden och jordnötssmöret, rör om tills jordnötssmöret smält.
  4. Lägg över kycklingen i en serveringsskål och häll såsen över. Garnera med hackad purjolök och rostade jordnötter. Serveras med jasminris eller stekt ris och wokade grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.