Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk nudelsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går snabbt och lätt att förbereda denna läckra soppa som är ett annorlunda alternativ till våra traditionella.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kycklingbrösten och skär dem i strimlor. Lägg köttet i en skål eller djup tallrik, peppra och häll över soja och sherry. Täck över och låt dra i 15 minuter.
  2. Ansa vårlök eller purjolök och skär i tunna skivor. Putsa champinjonerna med en fuktig handduk och skär i tunna skivor.
  3. Sänk ner glasnudlarna i en kastrull med kokande vatten i 5 minuter. Låt nudlarna rinna av och skär dem i mindre bitar.
  4. Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt kyckling och champinjoner, täck över med lock. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
  5. Tillsätt lök och nudlar och låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter. Häll upp soppan i tallrikar, gärna förvärmda, och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.