Det går snabbt och lätt att förbereda denna läckra soppa som är ett annorlunda alternativ till våra traditionella.
Instruktioner
- Skölj och torka av kycklingbrösten och skär dem i strimlor. Lägg köttet i en skål eller djup tallrik, peppra och häll över soja och sherry. Täck över och låt dra i 15 minuter.
- Ansa vårlök eller purjolök och skär i tunna skivor. Putsa champinjonerna med en fuktig handduk och skär i tunna skivor.
- Sänk ner glasnudlarna i en kastrull med kokande vatten i 5 minuter. Låt nudlarna rinna av och skär dem i mindre bitar.
- Koka upp buljongen i en kastrull. Tillsätt kyckling och champinjoner, täck över med lock. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
- Tillsätt lök och nudlar och låt soppan sjuda ytterligare 5 minuter. Häll upp soppan i tallrikar, gärna förvärmda, och servera genast.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar