Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk nudelwok med fläskfilé och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten tillagas på typiskt kinesiskt vis, kött, svamp, nudlar och strimlade grönsaker steks hastigt och smaksätts med soja, vitlök och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll kokande vatten över svampen och låt den dra minst 15 minuter för skogsöronsvamp och 30 minuter för annan blandad svamp. Lägg svampen i en sil, spola av den och skär den i två-tre cm stora bitar.
  2. Lägg glasnudlarna i en skål med kokhett vatten och låt dem dra tio minuter. Låt dem rinna av väl.
  3. Skölj och ansa salladslöken och skär den i små bitar. Skala vitlöken och hacka den fint. Skala morötterna och skär dem i fina strimlor. Skala och hacka ingefäran. hacka gräslöken fint, spara lite till garnering.
  4. Blanda grönsaksbuljong, soja, ½ tsk majsena, salt och kajennpeppar. Dela nudlarna i bitar. Skär fläskfilén i ½ cm breda strimlor. Krydda köttet med svartpeppar och strö över resten av majsenan.
  5. etta upp oljan i en wok eller stor stekpanna och bryn köttet tre minuter under omrörning. Tillsätt salladslök, vitlök, morötter och ingefära och woka i en minut.
  6. Häll över den blandade såsen och koka upp under omrörning. Tillsätt svampen och nudlarna och låt det sjuda två minuter. Smaka av med färskpressad citronsaft. Lägg upp på tallrikar och strö över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.