Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk sötsur sås till stekt kyckling eller anka

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod, smakar som på resturang. Om man tar grönsaksbuljong istället blir den vegetarisk och kan ätas med t ex quorn. Receptet hittade jag i en tidning för många år sedan, minns inte vilken. Jag gör den ofta och den är alltid lika god. Passar även till friterade räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp i lite olja innan den tillsätts i såsen.
  2. Servera till t ex ris och stekt anka eller kyckling.
  3. Max 1000 tecken. 1000 tecken kvar.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • minelli 14 april 2009

    Ska prova, låter som att det blir riktigt bra!

  • Emilia66 17 april 2009

    Låter mumsigt! Tack för receptet!

  • mep 20 april 2009

    Tack för receptet på en underbar god sötsur sås, just en sådan har jag varit på jakt efter länge.Smakade exakt som den dom brukar servera på kinarestaurang.Jättenöjd.

  • tramina 25 april 2009

    Jag har numera egen kinaresturang här hemma,,,Tack för ett jättegott recept!

  • Annafbg 2 maj 2009

    Väldigt gott blev det! Hela familjen tyckte väldigt mycket om rätten, högsta betyg från oss!

  • Tingelingela 5 juli 2009

    Kanonrecept! Såsen smakar verkligen som på kinarestaurang! 5 stjärnor!!!

  • jimboz 13 juli 2009

    Tack den låter som en riktig hit....Jag tackar och bockar !

  • mammis 9 januari 2010

    jösses vad god den blev. helt klart en riktig sötsur sås. Mvh/Camilla

  • saralg 19 mars 2010

    Det här ska bli riktigt kul att pröva! Tack! :D

  • drolja 2 januari 2011

    super god sås!

  • Elizabeta 4 december 2011

    Precis som på restaurang:) Klar 5:a underbart god

  • HungrigaVargen 11 januari 2014

    Tack för ett bra recept som kommer att användas fler gånger! Själv kommer jag dock i fortsättningen att tillsätta mer av både socker och vinäger för att få till en tydligare "sötsur" smak. Jag kan även rekommendera att ha lite hackad röd peppar för att ge såsen lite sting.

  • Biinii 17 april 2014

    Jag fick dubbla mängden vinäger och femdubbla sockret för att såsen skulle bli "sötsur". Men när det var gjort så var den ganska likt kinarestaurangernas sötsura sås. :) Den får en 4:a av oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.