Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesiska pannkakor (som i Thailand)

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Som van Thailandsresenär kan jag inte sluta att ÄLSKA dessa! I Thailand använder de ju kondenserad mjölk i dom och det är inte fel...

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl och vatten till en ganska fast deg. Tillsätt mer vatten eller mjöl om det behövs. Låt degen vila en timme. Rulla sedan ut den till en 32 cm lång rulle som skärs i 32 bitar. Platta ut varje degbit till en rund kaka, ca 5 cm i diameter. Fördela 1 tsk olja på 16 kakor och lägg de återstående 16 kakorna ovanpå dessa. Kavla eller tryck (i Thailand "slår" man ut dom mot en rostfri bänk) ut dubbelkakorna tills de blir ca 12-15 cm i diameter. Stek pannkakorna på låg värme i en stekpanna/wok, smord med olja i ca 1 1/2 minut på varje sida. Fyll dem med vad ni vill. Min favórit är banan & kondenserad mjölk (sött & klibbigt)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.