Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kisakakor

 
Skriv ut

Em gammaldags spröd kaka med mustig smak av råg och havre. Fyllningen med apelsinsmak passar fint med själva kakan som också kan göras utan fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredinser i en skål. Tillsätt vatten och smör och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Vill du göra det enkelt för dig använd matberedaren och hacka ihop med knivtillsatsen. Låt degen vila kallt en stund.
  3. Kalvla ut degen, med krusavel på slutet, och ta ut runda kakor med mått.
  4. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175º tills de har fått svag färg, ca 6-8 minuter.
  5. Rör ihop fyllningen och lägg ihop kakorna två och två med lite fyllning emellan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.