Om du gillade min apelsinkladdkaka kommer du att älska den här. Jag har bestämt överträffat mig själv... :-) Det här receptet skapades för att fira att jag nu ska bli TV-kock...
Instruktioner
- Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret.
- Blanda mjöl och salt. Sikta ned mjölblandningen i smeten och rör om försiktigt.
- Dela upp smeten i två skålar, hälften i varje.
- Sikta kakao och vaniljsocker och rör om försiktigt i den ena skålen till chokladsmeten.
- Mosa banan med vaniljsocker och rör försiktigt ner i den andra skålen till banansmeten.
- Häll chokladsmeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Häll försiktigt banansmeten över chokladsmeten i formen så att den täcker chokladsmeten utan att blandas ner i den.
- Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
- Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
- Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
- När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.
Publicerat den
24 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Grattis till TV-kocken!
Ett kanonbra sätt att ta tillvara övermogna bananer. Den fick gott betyg av alla i familjen, jag hade själv velat ha i lite mer sötma.
Detta var överraskande gott. Trodde det skulle vara en halvdan chokladkaka, men nej, detta är magnifikt.
den är verkligen en 5 i poäng :-) Jätte god
wow! Helt otroligt god kaka! Utan tvekan en 5poängare!!
smakade väldigt konstigt med matolja i :(
Jättegod, blev succé i hela familjen!
Såå jättegod. Har gjort den flera gånger.........och kommer att göra den många gånger till:) Abee
Så fantastisk god!!! Den kommer vara min favorit länge:)
Den blev en succé på kalaset. Inte en bit kvar.