En härligt tät chokladkaka. Apelsinmarmelad i smeten kanske låter lite konstigt, men det blir jättegott. Låt kakan stå till sig så blir den godare.
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Blanda i marmeladen, sockret, saltet och äggulorna och rör till en jämn smet. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
- Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i chokladsmeten. Klä botten av en 22 cm springform med bakplåtspapper.
- Häll i smeten och grädda kakan i cirka 30 minuter. Passa den noga mot slutet så den inte blir för torr.
Låt svalna i formen.
- Gör såsen under tiden. Värm grädde, råsocker och smör i en tjockbottnad kastrull och låt koka ihop till en simmig sås på svag värme. Smaksätt med whiskyn på slutet.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar